Velg en side

Alle vet at Norge er et rikt land, og det gjelder ikke bare innen økonomi. Vi nordmenn er så heldige at vi kan nyte av et rikt kulturliv, en fantastisk natur og en velferdsstat mange andre misunner. Vi er utrolig heldige, og dette vet vi også. Derfor er også vi nordmenn veldig flinke til å tenke utover, og ikke bare på oss selv.

Mange nordmenn er veldig opptatt av viktige tema som helse og miljø, samt den videre utviklingen av velferdsstaten. I tillegg er det mange som er opptatt av det estetiske, med et forbrukersamfunn som fokuserer på smarte, og pene, løsninger. Vi er opptatt av en god miks av uselviske og mer selvopptatte saker, men som sagt begynner flere å tenke mer utover enn innover.

Miljøvern

De som har vokst opp i langstrakte Norge med fjorder, fjell, nordlys, midnattssol og majestetiske dyr, har nok blitt skjemt bort med en fantastisk natur. Men i dag er det slik at naturen og miljøet sliter som et resultat av global oppvarming, og dette er noe mange nordmenn har blitt opptatt av. Våre politikere diskuterer stadig saker som opptar miljø, og landsmennene er med i diskusjonen.

I tillegg til diskusjoner rundt blant annet olje og ulv, er det flere og flere nordmenn som velger å kutte ut kjøtt fra kosten sin. Dette er ikke bare på grunn av dyrenes rettigheter, men også miljøvern. Kjøttindustrien er nemlig en stor del av planetens miljøproblemer, og det å kutte eller redusere på kjøttmengdene kan redusere de farlige gassene som ødelegger planeten vår.

Det estetiske

Selv om mange nordmenn bryr seg om mange viktige saker, er vi også glad i kunst og kultur. Mange er opptatt av estetikk, uansett om det gjelder innen kunst, arkitektur eller design. Vi er opptatt av å ha fine ting rundt oss og å kunne oppdatere både garderoben og hjemmet med nye tillegg. Vi er en velferdsstat i vekst, og også et forbrukersamfunn.

De fleste av oss har en drøm om å eie et hus eller en leilighet – det er ganske normalt for en nordmann. Selv om boligprisene går opp, er det mange som allerede i ung alder klarer å tjene opp penger til å kjøpe egen bolig. Det er særlig to ulike stiler som er vanlige innen bolig; tradisjonelle norske trehus eller mer moderne funkishus.